alkatrész katalógus ARO

Cserealkatrészt keres ARO gépkocsijához? Akkor jó helyen jár!

Autóalkatrészeket ARO 10
10 -tól 06.1980
Autóalkatrészek ARO 240-244
240-244 -tól 04.1978
Alkatrészek ARO SPARTANA
SPARTANA -tól 01.1999
ARO gépkocsi alkatrészek online

Autóalkatrész ARO webáruház

Az ARO egy romániai autógyártó vállalat volt, amely 1957-től 2006-ig működött. A cég terepjárók gyártására specializálódott. A gyártás évei folyamán az ARO több, mint 380,000 gépjárművet állított elő, amelyeknek a kétharmadát külföldre exportálták. Összességében az ARO által gyártott gépjárműveket öt kontinensen és több, mint 110 országban értékesítették. Az autók összeszerelési munkálatai nem csupán Romániába, hanem Lengyelországban, Namíbiában, Argentínában, Brazíliában, Spanyolországban és Portugáliában is zajlottak.


Az ARO gépjárművek

A gépjárművek gyártásához a vállalat saját fejlesztéseket, szerelvényeket és külsős -  harmadik személy vállalkozások - által előállított egységeket is felhasznált. Először a romániai gépjárművek lettek Dacia motorokkal felszerelve, majd a Ford, a Renault, a Daewoo, a Toyota, a Volkswagen, valamint a Pegaso által készített autókat is Dacia motorokkal szerelték fel. Csak az 1980-as évek elején kezdte el a vállalat az autókat a saját gyártású motorjaival felszerelni. 

A cég modellkínálatában öt, hét, és nyolc ember szállítására alkalmas terepjárók kaptak helyet. A járművek zárt karosszériájú három és ötajtós változatban, illetve nyitott karosszériájú kétajtós és négyajtós változatban is elérhetők voltak. Emellett a rendelkezésre álló karosszéria stílusok között kétajtós és négyajtós pickupok is megtalálhatók voltak.

Annak ellenére, hogy a romániai vállalat már eléggé régóta bezárt, az ARO alkatrészeket még napjainkban is gyártják és a cég terepjárói számos emelt hasmagasságú, terepjáró képességgel rendelkező modern gépjármű prototípusa lett.


Az ARO gépjárművek előnyei 

  • Egyszerű dizájn. A kifinomult technológiák hiánya minimalizálta a lerobbanások kockázatát. A cég által készített járműveket a megbízhatóság, és az alacsony költségű karbantartás jellemzi
  • Tartósság. A keretes vázszerkezetnek köszönhetően az ARO gépjárművek extrém mértékű terhelésnek is jól ellenállnak, emellett nem jellemzi őket a vibráció és a túlkormányozottság sem. Ezeket a pozitív tulajdonságokat a SUV tulajdonosok igen nagyra tartják.
  • Alacsony ár. Az egyszerű szerkezet, a minimalista dizájn, a kevés opcionális extra felszerelés és külsős gyártók által előállított alkatrészek használata lehetővé tette a gépjárművek árának alacsonyan tartását. Ennek köszönhetően a cég autói iránt igen nagy kereslet mutatkozott világszerte.
  • Jó terepjáró képesség. A romániai off-road gépjárművek kiváló terepjáró képességekről tettek tanúbizonyságot a rossz minőségű, göröngyös terepen történő használat során. A 24-es modell például 35°-os emelkedővel, valamint 61 cm-es mélységű vízzel is elboldogultak. A legtöbb ARO gépjármű esetében a hasmagasság 250 mm volt.

A legjobb ARO alkatrészek

Az online webshopunkból ARO alkatrészeket is vásárolhat. Ezért érdemes tőlünk vásárolnia:

  • Olcsón juthat hozzá kiváló minőségű alkatrészekhez. Rendszeresen vannak jelentős kedvezményeink az összes alkatrészhez.
  • Hatalmas alkatrész választék áll az ön rendelkezésére - a szélvédőtörlő lapátoktól kezdve, az utastér szűrőkön át egészen a gyújtógyertyákig és a motor alkatrészekig.
  • Bármikor szakértői segítséget és tanácsokat kaphat online módon. Cégünk szakemberei bármikor elérhetők és örömmel segítenek önnek az alkatrészek kiválasztásában.
Kosár
#
Az Ön kosara üres