Motorolaj mert autó

Válasszon gyors módot a megfelelő motorolaj megtalálásához
vagy
Top Motor olaj legnépszerűbb

A motorolaj a gépjárművek motorjának kenésére használt kenőanyag. Csökkenti a motorban lévő alkatrészek súrlódásának mértékét, aminek köszönhetően megnő az élettartamuk, valamint jobb lesz a működési hatékonyságuk, és csökken az üzemanyag fogyasztás mértéke. A motorolaj emellett hathatós segítséget nyújt a motorban található komponensek hűtésében, megtisztítja a motoralkatrészeket a szennyeződésektől, és a koromlerakódástól, illetve védelmet nyújt számukra a korrózióval szemben.

Motorolajok osztályozása

 1. SAE. A viszkozitási osztályokba történő besorolás alapjául a motorolajok különböző hőmérsékleten mutatott viszkozitási jellemzői szolgálnak. A nemzetközi gyakorlatban az SAE osztályozási rendszer terjedt el, amelyet az Autóipari Mérnökök Szövetsége - SAE International vezetett be. A SAE osztályozás alapján az összes kenőanyagot három fő kategóriába lehet besorolni: nyári, téli, illetve négy évszakos kenőanyagok.
 2. API. Az Amerikai Kőolaj Intézet besorolása alapján az összes kenőanyagot a következő csoportokba lehet besorolni: S - benzinmotorokhoz használt, C és F - dízelmotorokhoz használt. A motorjellemzők szerint minden kenőanyagot betűjelzéssel ellátott teljesítményszint kategóriákba is besorolnak: Az SN, a CK-4, és az FA-4 jelöléssel ellátott termékek a legújabb követelményeknek is minden tekintetben megfelelnek.
 3. ACEA. Az Európai Gépjárműgyártók Szövetsége a működési jellemzőik alapján 3 fő kategóriába sorolja be a kenőanyagokat:
  1. A/B. Különböző konfigurációjú dízel- és benzimotorokhoz megfelelők.
  2. C. Katalizátorral, vagy részcskeszűrővel ellátott új típusú motorokhoz megfelelők.
  3. E. Haszongépjárművek és speciális gépjárművek dízelmotorjaihoz megfelelők.

Motorolaj típusok az összetételük alapján

Az alapszintű motorolajok osztályozásánál az Amerikai Kőolaj Intézet nemcsak a kenőanyagok összetételét, hanem az előállításuk során alkalmazott gyártástechnológiát is figyelembe veszi, és mindezek alapján az alábbi 5 kategóriába sorolja be a termékeket:

 1. Kőolaj deszillációval, utókezelés nélkül előállított termkek.
 2. Kőolaj desztillációval előállított, utólagos finomításon átesett termékek.
 3. Kőolaj desztillációval előállított termékek, amelyeket hidrogén felhasználásával, előzetes többfázisú hidrokrakkolással kiegészített strukturált finomító eljárás révén állítanak elő.
 4. Kémiai szintézissel előállított rövid-láncú polialfaolefinek.
 5. Kémiai úton szintetizált poliéter-bázisú termékek.

Egy lényeges gyakrabban alkalmazott osztályozási mód szerint az összetételt alapul véve a következő 3 kategóriába lehet besorolni a termékeket:

 1. Ásványi. Az API osztályozás szerint az I-es és a II-es kategóriákba sorolt termékek tartoznak ide. Ezek a kenőanyagok olcsók, és megfelelők a magas futásteljesítményű motorokhoz.
 2. Félszintetikus. Az összetételüknek nem kevesebb, mint 25%-ban kell tartalmaznia a III., IV. és V. kategóriába besorolt olajokat. Lényegesen jobb a hatásfokuk, mint az ásványi eredetű olajoknak, ugyanakkor olcsóbbak a szintetikus motorolajoknál.
 3. Szintetikus. Az összetételüknek nem kevesebb, mint 25%-ban kell tartalmaznia olyan olajokat, amelyek a III., IV., és az V. kategóriába vannak besorolva. A megnövelt olajcsere intervallum jellemzi őket, emellett jól feloldódnak bennük az adalékanyagok.

Autoalkatreszonline24.hu: prémium minőségű kenőanyagok a gépjárművéhez

Az online webshopunkban több, mint 13 motorolaj márkát és több, mint 2,000 különböző motorolajat kínálunk vásárlóink számára. Az általunk forgalmazott motorolajok, és egyéb kenőanyagok között olyan népszerű gyártók termékei találhatók, mint például Motul, Liqui Moly, Castrol, Febi Bilstein, Startol, Vaico, Swag, Elf, Aral stb. A promócióinknak és a jelentős mértékű kedvezményeinknek köszönhetően rendkívül kedvező áron vásárolhat tőlünk kiváló minőségű motorolajokat.

Megjegyzés: az olajcserét minden esetben szakszervizben, vagy autószerelő műhelyben kell elvégeztetni.

 • Legjobb árak
  A Autoalkatreszonline24.hu magas minőségű Motorolajok garantál igen vonzó áron.
 • Spórolja meg a szállítási költséget
  Ingyenes szállítás Magyarország területén belül 37000 HUF érték feletti megrendelésekre, kivéve a túlméretes termékeket, a gumiabroncsokat vagy a cserealkatrészeket.
 • Hatalmas választék
  Jelenleg több mint 1 000 000 féle autóalkatrészt kínálunk
 • Gyors házhoz szállítás

  Kiszállítás módja

  Néhány napon belül megkapja a megrendelt autóalkatrész.

 • COMODO - fizet biztonságosan mert Motor olaj
 • Motorolaj - Vásároljon Master Card hitelkártyával
 • Autó olaj - vásároljon PayPal
 • Autó olaj - Vásároljon Visa Card hitelkártyával
 • oil_payment_discover_brand
 • oil_payment_bank_transfer6_hu_brand
Kosár
#
Az Ön kosara üres