catalog_tyre_img_alt
Kérjük, várjon …dotted
Kosár
#
30-5164
Az Ön kosara üres

Csere

További letéti díj: 12147.72 HUF (27% ÁFA-tartalmaz). A letét teljes mértékben visszatérítésre kerül, miután raktárunkba bérkezett a régi alkatrész. Miért fontos a letéti djj?

A „Cserealkatrész” jelölés azt jelenti, hogy az alkatrész vásárlásakor fizetendő ár az áru árát és letétet tartalmaz. Kizárólag az EU tagállamokban gyártott alkatrészeken lehet ilyen jelölés. Az európai jog definiálja a „letétet”, amelyet kiegészítésként terhelnek a vevőre, és a gyártó garanciaként kapja meg azért, hogy a régi alkatrész visszavételét és újrafelhasználását biztosítsa.


Amikor a gyártó visszakapja a használt alkatrészt, a letét visszautalásra kerül a vevő részére. A letét összegét a szállító határozza meg. Ez nem csupán arra magyarázat, hogy a különböző gyártók esetében miért eltérő összegű a letét, hanem arra is, hogy van-e letét egy bizonyos terméken.


Ez a jelölés csak olyan termékeken található, melyek a következő kategóriákban kaphatók: generátorok, féknyergek, autó akkumulátorok, féltengelyek, injektorok, nagynyomású üzemanyag-szivattyúk, kompresszorok, önindítók stb.

Folyamat

A termék megvásárlása és a letét kifizetése. Az áru átvétele.

A használt autóalkatrész szállításra való előkészítése.

(Ha az alkatrészben maradt munkafolyadék, a vásárlónak ki kell ürítenie. Ez a követelmény az autó akkumulátorokra nem vonatkozik.) A használt alkatrészt eredeti csomagolásában kell visszaküldeni, ha ez már nincs meg, helyezze az új alkatrész csomagolásába a régi alkatrészt.
A Visszaküldési igény elküldése. A vevőnek ki kell töltenie az alábbiakban található űrlapot, ami a(z) Autoalkatreszonline24.hu oldalon található személyes fiójában elérhető.

A csomaghoz csatolni kell a vásárló által az új alkatrész vásárlásáról kapott számlát.

A használt alkatrész elküldése a következő címre:

  • AUTODOC SE (Retoure - Lager R)
  • Rhinstrasse 132
  • 12681 Berlin

Használt alkatrész vizsgálatra küldése a gyártónak.

Az alkatrészt az új alkatrész vásárlásától számított 12 hónapon belül el kell küldeni.

A vevő tájékoztatása a vizsgálat eredményéről. A csomag raktárunkba érkezésétől számított 6-8 héten belül küldjük az információt.

A vizsgálat pozitív eredménnyel zárult

Ha a vizsgálat eredménye pozitív a letét díj összege vissza utalásra kerül a vevő számlájára azzal fizetési móddal amelyik ki volt választva megrendelés fizetéskor vagy letehetjük az Ön saját számlájára Autoalkatreszonline24.hu oldalunkon mint egy letétet és a legközelebbi vásárlásnál felhasználhatja, láthatja ezt az összeget saját fiókjába.

A vizsgálat negatív eredménnyel zárult

Ha a vizsgálat eredménye negatív, a vásárló nem kapja vissza a letét összegét. A vásárló kérésére 2 hónapon belül visszaküldjük a használt alkatrészt, és a szállítás költségét a(z) Autoalkatreszonline24.hu fizeti. 2 hónap tárolást követően az alkatrész megsemmisítésre kerül.

Használt alkatrészekre vonatkozó követelmények:
* Az utasítás csak tájékoztató jellegű. Minden eset egyedi elbírálás alá esik (a gyártó egyedi vizsgálatnak vett alá minden egyes alkatrészt).
Szerződési feltételek
  • A használt alkatrész visszaküldésének szállítási költségét a vásárlónak kell fedeznie. Abban az esetben is a vevő fedezi a szállítási költséget, ha a megrendeléskor a „Biztonságos rendelés” lehetőséget választotta.
  • A letét nem kerül visszatérítésre, amennyiben a vásárló nem küldi vissza az új alkatrész vásárlásától számított 12 hónapon belül a használt alkatrészt. Ebben az esetben a gyártó ezt az összeget kártérítésként tartja vissza.
  • Amennyiben repedések, deformáció vagy más, súlyos sérülés található az alkatrészen, a letét összege nem kerül visszatérítésre.
  • Ha a vásárló más kategóriába tartozó autóalkatrészt küld vissza, a letét összege nem visszatéríthető.
  • A vásárló visszaküldhet más márkájú használt alkatrészt.
  • Amennyiben az új és a használt alkatrész specifikációja eltér, tisztázni kell, hogy a visszaküldés lehetséges-e. Ennek érdekében a következő e-mail címen kell keresnie ügyfélszolgálatunkat: [email protected]
A Visszaküldési igénylőlap kérése:

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot, hogy elküldjük a Visszaküldési igénylőlapot. Adja meg a letéttel terhelt terméket tartalmazó megrendelés számát.