Autóalkatrész ZF LENKSYSTEME

Online alkatrész katalógus ől ZF LENKSYSTEME

A ZF Lenksysteme egy neves autóalkatrész márka, mely jelenleg a Bosch csoporthoz tartozik. E márkanéven a Robert Bosch Automotive Steering GmbH gyárt energiatakarékos elektronikus szervokormányt vezető autógyártóknak. A cég tudományos kutatásokat is végez, és modern technológiák fejlesztésével is foglalkozik.

A ZF Lenksysteme története

A ZF Lenksysteme márka a Bosch és a ZF Friedrichshafen AG csoportok közös projectjének eredménye. 1999-ben az utóbbi cég vezetése hozta létre a ZF Lenksysteme GmbH egységet. A Robert Bosch GmbH céggel való szoros együttműködésben találták fel az elektronikus szervokormányt, mely ZF Servolectric néven vált ismertté. Az újdonság 2002-ben került tömeggyártásba. ZFLS hamarosan az elektronikus szervokormány szegmensben piacvezetővé vált.

2015-ban a Bosch vezetése megvásárolta a második ZF Lenksysteme GmbH részvénycsomagot. A cég független üzletágként lépett be a Bosch csoportba, de más néven - Robert Bosch Automotive Steering GmbH. TA cég központja Schwäbisch Gmünd-ben, Stuttgart-tól nem messze található.

A cégnek hivatalosan több mint 20 országban van képviselete. A vállalat ipari üzemei 8 országban találhatók, alkalmazottainak száma meghaladja a 13.000 főt. Ebből 1.400 fő specialista, akik a kutatóközpontokban, újítások fejlesztésén dolgoznak. A ZFLS nagy figyelmet fordít a tudományos kutatásra: 15 éves létezése során körülbelül 750 szabadalmat jegyzett be.

Napjainkban ZF Lenksysteme márkanéven nagyobb választékban készülnek termékek az utángyártott piacra. A cég eredeti berendezéseket is szállít olyan autómárkáknak, mint a BMW, a Porsche, a Volkswagen, a Mercedes-Benz, az Audi és sok más. Weboldalunkon bármikor online megvásárolhatja a ZF Lenksysteme autóalkatrészeket gépkocsijához.

A ZF Lenksysteme autóalkatrészek

 1. Szervokormányzás:
  • Servolectric. Könnyű beszerelés, kényelmes vezetés, alacsony energiafogyasztás, csökkentett széndioxid kibocsátás - ezek az elektronikus szervokormány termékcsalád előnyei. A Servolectric jelentős mértékű üzemanyagfogyasztás-csökkenést tesz lehetővé - akár 0,8 l-t 100 km-en. Akkor fogyaszt energiát, amikor feltétlenül szükséges, ezért 90%-al hatékonyabb, mint a hidraulikus szervokormány.
  • Servotronic. A vezető által a kormánykerékre kifejtett erő a sebességtől függ. A Servotronic alacsony sebességnél könnyű kormánykerék forgatást biztosít, például parkoláskor.
  • Servotwin. Ez egy tehergépkocsikhoz készült új rendszer. Megnöveli a 40 tonnás teherszállító járművek kormányzási pontosságát.
  • Active steering. Az Active Steering rendszer kiváló mozgási dinamikát biztosít, mivel folyamatosan állítja a kormányzás szögét. Nagymértékben ellenáll a nedvességnek.
 2. Kormányműfogaslécek. Könnyű és tartós anyagból készülnek, optimális súllyal és elektronikus állítással rendelkeznek.
 3. Kormányszervo szivattyúk. Könnyűek, kompakt méretűek és hatékonyak. A Varioserv szivattyúk 50%-al kevesebb energiát fogyasztanak, mint a sztenderd szivattyúk.
Kategória keresés
Kategória keresés eredménye
Nincs találat
Nézze meg a gyártók legújabb ajánlatait:
Kosár
#
Az Ön kosara üres