Autóalkatrész MOTUL

Online alkatrész katalógus ől MOTUL

A Motul az egyik legnagyobb személygépkocsi- és motorkerékpár kenőanyag gyártó, termékei a felsőkategóriába tartoznak.

A Motul története

A Motul márka története 1853-ban kezdődött, amikor az USA-ban megalakult a Swan & Finch Oil Co vállalat. A cég bánazsír alapú kenőanyagokat gyártott gőzhajókhoz és gőzmozdonyokhoz. Az európai autótulajdonosok 1932-ben kaptak lehetőséget arra, hogy a Motul termékekkel megismerkedjenek: a francia disztribútor, Supra Penn, Ernst Zaugg vezetésével megkezdte a Swan & Finch termékek európai importját.

1953-ban, megalakulásának 100. évfordulóján a cég elkészítette a Motul Century-t - ez volt az első többfokozatú olaj az európai piacon, melyet motorok kenésére használtak. 1957-ben a vállalat amerikai központja bezárásra került a válság miatt. 1965-ben a márka minden jogát megvásárolta Ernst Zaugg, aki Franciaországban nyitott gyárat, ahol azóta is készülnek a Motul kenőanyagok.

Ma a cégnek nyolc üzletága van, és a világ több mint 100 országában forgalmazza termékeit. Webáruházunkban a Motul kenőanyagok online megvásárolhatók.

A Motul termékek

  1. Motorolajok. Ebben a kategóriában szintetikus és ásványi olajok is megtalálhatók. Minden termék kiváló energiahatékonysággal rendelkezik, korrózióállóságuk és tisztító hatásuk is kiváló. Nem fejtenek ki semmilyen káros hatást a tömítésekre. A Technosynthese® kenőanyagok a hosszútávú használat során csökkentik a motor kopását. A Motul katalógusában sportautókhoz való motorolaj termékcsaládok is találhatók. Ezek fő különlegessége a nagy hőállóság, korrózióállóság és a stabil viszkozitási index.
  2. Hajtómű olajok és sebességváltó folyadékok. Nagymértékben csökkentik a váltó alkatrészeinek kopási mutatóit és zavartalan sebességváltást tesznek lehetővé.  Alacsony hőmérsékleten megőrzik viszkozitásukat, hatékony és zajtalan sebességváltást tesznek lehetővé. Színesfémekkel való érintkezés esetén nem oxidálódnak. A szintetikus alapnak köszönhetően a kenőanyag réteg magas hőmérsékletnek és nyomásnak is ellenáll.
  3. Fékfolyadékok. A Motul folyadékok nedves forráspontja  205 °C, száraz forráspontjuk 312 °C. Az ilyen magas értékek megakadályozzák, hogy gőzzár képződjön, amikor a fékfolyadék forrni kezd, és extrém körülmények között is hatékony fékezést biztosítanak. Az összetevők gondos kiválasztásának köszönhetően nem károsítják a tömítéseket.
  4. Hűtőfolyadékok. Ebben a kategóriában kész folyadékok, adalékanyagok és koncentrátumok kaphatók.Előnyük a nagy hűtési teljesítmény és a hőcserélő jellemzők. Szilikátokat és szerves savakat tartalmazó összetételük megakadályozza a korróziót.  
  5. Hidraulikus folyadékok. Egyedülálló összetételük megakadályozza a működés közebi habzást, ugyanakkor zajtalan működést eredményez.
  6. Karbantartó és ápolótermékek. Ebben a kategóriában mosófolyadékok, samponok, fékrendszer alkatrészekhez való zsírtalanítók találhatók, illetve egyéb termékek melyek nem csupán megtisztítják autóját, de kiegészítő védelmet is nyújtanak a korrózió és a mechanikus sérülések ellen.
  7. Zsírok. Hatékonyok kedvezőtlen körülmények estén is, mint a túlterhelés, a magas hőmérséklet és páratartalom, hosszú használat. Csökkentik a súrlódási együtthatót, és óvják az alkatrészeket a kopástól. -30 °C és +150 °C közötti hőmérséklet-tartományban megőrzik kiváló teljesítményüket.
Kategória keresés
Kategória keresés eredménye
Nincs találat
Nézze meg a gyártók legújabb ajánlatait:
Kosár
#
Az Ön kosara üres