Autó Főtengely Szíjtárcsa - magas minőségű top árak
Főtengely Szíjtárcsa - népszerű gyártók
Nézze meg aktuális alkatrész ajánlatainkat Szíjtárcsák / Fogaskerékek gépkocsihoz
 • Csúcs ár
  A Autoalkatreszonline24.hu magas minőségű Főtengely Szíjtárcsa garantál igen vonzó áron.
 • Szállítási költség
  Takarítsa meg a szállítási költséget! Ha 37000 HUF fölött rendel, a kiszállítás díjtalan.
 • Széles választék
  Jelenleg több, mint 500000 autóalkatrészt kínálunk
 • Gyors szállítás!

  Kiszállítás módja

  Néhány napon belül megkapja a megrendelt Főtengely Szíjtárcsa autóalkatrész.

 • COMODO - fizet biztonságosan mert Főtengely Szíjtárcsa
 • Autó Főtengely Szíjtárcsa - Vásároljon Master Card hitelkártyával
 • Jármű Főtengely Szíjtárcsa - Vásároljon PayPal
 • Gépjármű Főtengely Szíjtárcsa - Vásároljon Visa Card hitelkártyával
 • payment_discover_brand
 • Autó Főtengely Szíjtárcsa - Vásároljon Banki Átutalás hitelkártyával

Cserélje ki autójában a Főtengely Szíjtárcsa alkatrészt – ha meghibásodott, vagy ha már elérte a maximális üzemidőt. Nézze meg milyen hasznos információink vannak Főtengely Szíjtárcsa alkatrészről

A főtengely ékszíjtárcsa a meghajtás nyomatékát a motor hajtotta alkatrészekhez továbbítja, például a generátorhoz, a hűtőfolyadék szivattyúhoz, a hidraulikus szervokormányhoz, a légkondicionálóhoz, illetve a rezgések elnyelésére szolgál, amennyiben vannak csillapító alkatrészek a motorban.

4 tipp a főtengely ékszíjtárcsa használatához

 1. A főtengely ékszíjtárcsát minden 120.000 megtett kilométert követően ajánlott kicserélni.
 2. A tárcsa beszerelését megelőzően tegyen az alkatrész hátsó oldalára molibdént, vagy hasonló tulajdonságokkal rendelkező zsírt.
 3. Próbálja kerülni a terepen való autózást, valamint a forgalmi dugókat, és minden olyan helyzetet, ami a motornak túlzott megterhelést okoz.
 4. A főtengely ékszíjtárcsa le- és felszerelésénél csak profi szerszámokat használjon, valamint új csavarokat a beszereléshez.

A főtengely ékszíjtárcsa hibái, azok okai és jelei.

 1. A tárcsa főtengelyhez való rögzítésének meghibásodása. A legtöbb esetben ez az alkatrész szakszerűtlen beszerelésének eredménye. Emiatt a segédberendezéseket hajtó szíjak torzulnak.
 2. A hajtószíjak bordáinak mélysége csökken. Ez lehet túlmelegedés, vagy természetes elhasználódás eredménye. Az utóbbit felgyorsítja a motor túlzott megterhelése. A fütyülő hang, amit a szíjak adnak a motor használata során, ennek a jele lehet.
 3. Mechanikai sérülések. A főtengely szíjtárcsa deformálódhat, repedések vagy vágatok keletkezhetnek rajta külső behatás, például egy baleset eredményeként. Az ilyen hibák a szemrevételezés során észlelhetők.
 4. A csillapító réteg (vagy csillapító tárcsák) sérülése. Ez lehet az anyag természetes elöregedésének eredménye vagy az alkatrész gyártása során felhasznált gyenge minőségű gumi következménye. A gumiréteg megsemmisülésének általános oka a hőmérsékletingadozás és a motor forgási sebességében bekövetkező éles növekedés. A hibát jelezheti a motor működése során hallható zaj és érzékelhető rezgés, valamint a segédberendezésekhez tartozó szíjak feszességének változása. Néhány esetben ez ahhoz vezet, hogy az autót egyáltalán nem lehet elindítani.

Webáruházunkban bármilyen márkájú főtengely ékszíjtárcsát vásárolhat autójához. Segítünk kiválasztani a kívánt autóalkatrészt, és gyorsan szállítjuk azt.

Kosár
#
Az Ön kosara üres