catalog_tyre_img_alt
Kérjük, várjon …dotted

AJTÓEMELŐ TELESZKÓP

Autó Csomagtartó gázrugó - magas minőségű top árak
 • Csúcs ár
  A Autoalkatreszonline24.hu magas minőségű Csomagtartó gázrugó garantál igen vonzó áron.
 • Szállítási költség
  Takarítsa meg a szállítási költséget! Ha 42000 HUF fölött rendel, a kiszállítás díjtalan.
 • Széles választék
  Jelenleg több, mint 500000 autóalkatrészt kínálunk
 • Gyors szállítás!

  Kiszállítás módja

  Néhány napon belül megkapja a megrendelt Csomagtartó gázrugó autóalkatrész.

 • COMODO - fizet biztonságosan mert Ajtóemelő teleszkóp
 • Jármű Csomagtartó gázrugó - Vásároljon PayPal
 • Gépjármű Ajtóemelő teleszkóp cseréje - Vásároljon Visa Card hitelkártyával
 • Autó Ajtóemelő teleszkóp - Vásároljon Master Card hitelkártyával
 • Autóalkatrész - vásárlás Discover hitelkártya segítségével
 • Autó Csomagtartó gázrugó kifizetése American Express-szel
 • Autó Ajtóemelő teleszkóp - Vásároljon Banki Átutalás hitelkártyával

Cserélje ki autójában a Ajtóemelő teleszkóp alkatrészt – ha meghibásodott, vagy ha már elérte a maximális üzemidőt. Nézze meg milyen hasznos információink vannak Ajtóemelő teleszkóp alkatrészről

A gázrugók szerepe a gépkocsikban az, hogy magukra vegyék a motorház tető, az ajtók és a csomagtér fedél súlyát, amikor azokat kinyitjuk. Megakadályozzák a lebillenést, megtartják a nyitott súlyt és lehetővé teszik, hogy figyelemmel kísérjük a csukódás folyamatát. A gázrugók szabályzása hidro-pneumatikus. Egy nyomásálló csőből és egy dugattyús rúdból állnak. A csatlakozó elemek a nyomásálló csőre és a rúdra vannak szerelve, és megbízható módon rögzítik a gázrugó szerkezetét. A gázrugók magas nyomású nitrogénnel vannak feltöltve, amelyek a dugattyúra hatnak. Ez egy ellenerőt hoz létre. Ha a gázrugó ereje meghaladja az ellensúlyt, akkor a rúd kifelé mozdul, míg kisebb erő esetén visszanyomódik. Az összenyomódás sebességét még a gyárban állítják be. A nitrogénen kívül a gázrugó belsejében bizonyos mennyiségű olajra is szükség van, hogy kenje a mozgó alkatrészeket, és hogy rögzítse a végpontokat.

Különböző célokra progresszív, regresszív és lineáris karakterisztikájú gázrugókat is gyártanak. A gázrugó dugattyúja úgy készül, hogy a felső oldal felülete nagyobb, mint az alsóé, így a gáz nyomása a dugattyút a rúddal együtt kitolja. A dugattyú paraméterei és a gáznyomás modellenként eltérnek, és például a tartandó ajtó súlyától függenek a kívánt karakterisztika elérése érdekében. Minden új gázrugó tartósságát tesztelik.

Ha ki szeretné cserélni a gázrugóját, ne vesztegesse idejét szaküzletekre, vagy szervizekre. Ott nem csak az idejét vesztegetné, de többet is fizetne. Látogassa meg online üzletünket akár az otthonából, vagy az irodájából. Nálunk gázrugók széles választékát találja bármely gépkocsi típusra. Rendelje meg mérsékelt áron az alkatrészt, amire szüksége van. Gondoskodunk róla, hogy a lehető legrövidebb idő alatt ki legyen szállítva. Nálunk más alkatrészeket is vásárolhat gépkocsija számára – akár oxigén érzékelőt, gyújtóvezetéket, vagy radiátort is.

A csomagtér ajtóteleszkóp egy olyan mechanizmus, amely a csomagtér ajtó sima felnyitásának, és lecsukásának biztosítására szolgál, emellett kiegészítő támasztékok nélkül tartja nyitott pozícióban a csomagtér ajtót.

Főbb jellemzői

4 használati tipp

 • A gyártók nem adnak meg pontos élettartamot a komponensre vonatkozóan, ugyanis ez főként a használatának gyakoriságától függ. Szükség esetén gondoskodni kell a cseréjéről.
 • A csomagtér ajtó használatakor - főként a hideg évszakban - tartózkodjon a heves mozdulatoktól.
 • Védje meg a teleszkópot az ütésektől, és ne szerelje szét: a belsejében nyomás alatt lévő gáz van.
 • Ne feledje, hogy a csomagtér ajtó minkét oldalán ki kell cserélni a teleszkópot. Ennél a műveletnél fontos, hogy a gyártó által megadott, a komponensre vonatkozó beépítési helyzetet is figyelembe vegye.

A csomagtér ajtóteleszkóp meghibásodásai, ezek okai, és jelei

A teleszkóp henger gáznyomásának csökkenése, megszűnése. Ezt a meghibásodást általában a tömítés elhasználódása okozza. Ilyen esetben az ajtóteleszkóp nem képes megtartani egy adott nyitott pozícióban a csomagtér ajtót.

A henger vagy a rúd eldeformálódása. Az ilyen meghibásodások általában közúti baleset miatt, vagy valamilyen nagymértékű külső erőbehatás miatt következnek be, aminek eredményeként az ajtóteleszkóp nem tudja ellátni a funkcióit.

Rúd beragadása. Ez a meghibásodás az alkatrész belső elemeinek beszennyeződése miatt következhet be, ami például a poros utakon történő rendszeres használat eredménye lehet. Ilyen meghibásodás esetén nem lehet kinyitni vagy bezárni a csomagtér ajtót.

Rögzítőelemek kilazulása vagy eltörése. Ez a meghibásodás főként túlzott mértékű meghúzási nyomaték alkalmazása miatt, vagy a rögzítő csavarok kilazítása miatt következik be. Mindezt az alkatrészek spontán kiszerelése is eredményezheti.

Az Autoalkatreszonline24.hu online webshopjából olcsón vásárolhat csomagtér ajtóteleszkópokat, és bármilyen egyéb, az autójához szükséges alkatrészt is.

Csomagtartó gázrugó részére

Kosár
#
Az Ön kosara üres