Autó Dugattyú - magas minőségű top árak
Dugattyú - népszerű gyártók
 • Csúcs ár
  A Autoalkatreszonline24.hu magas minőségű Dugattyú garantál igen vonzó áron.
 • Szállítási költség
  Takarítsa meg a szállítási költséget! Ha 37000 HUF fölött rendel, a kiszállítás díjtalan.
 • Széles választék
  Jelenleg több, mint 500000 autóalkatrészt kínálunk
 • Gyors szállítás!

  Kiszállítás módja

  Néhány napon belül megkapja a megrendelt Dugattyú autóalkatrész.

 • COMODO - fizet biztonságosan mert Dugattyú
 • Autó Dugattyú - Vásároljon Master Card hitelkártyával
 • Jármű Dugattyú - Vásároljon PayPal
 • Gépjármű Dugattyú - Vásároljon Visa Card hitelkártyával
 • payment_discover_brand
 • Autó Dugattyú - Vásároljon Banki Átutalás hitelkártyával

Cserélje ki autójában a Dugattyú alkatrészt – ha meghibásodott, vagy ha már elérte a maximális üzemidőt. Nézze meg milyen hasznos információink vannak Dugattyú alkatrészről

A motordugattyú a belső égésű motorok egyik fő működési egysége. A dugattyú hengerben való ingázó mozgásának következtében az üzemanyag elégetésével keletkező energia mechanikus működéssé alakul. A dugattyú emellett az égéstér nyomásmentesítését biztosítja, és elvonja belőle a hőt.

4 tipp a motordugattyú használatához

 1. A motordugattyú kopásálló alkatrész, így cseréjét szükség esetén kell végrehajtani. Az alkatrész átlagos élettartama 250.000 megtett kilométer.
 2. A rendszeres olajcsere meghosszabbítja a motordugattyú élettartamát. Ezenkívül szükséges, hogy kizárólag az autó gyártója által ajánlott olajat használja, és megfelelő minőségű üzemanyagot tankoljon a gépkocsiba.
 3. A motor égésterébe beszivárgó por a motordugattyú idő előtti kopásához vezet. Ennek megakadályozására a légszűrő rendszeres cseréjére van szükség. Ez különösen abban az esetben fontos, ha földúton használja a gépkocsit.
 4. A motor túlmelegedését, valamint folyamatos, magas fordulatszámon való használatát is kerülni kell, mert ez a motordugattyú megrongálódásához vezethet.

A motordugattyú hibái, azok okai és jelei

 1. Idő előtt kopás és erózió. Ezt a nem megfelelő kenés vagy annak hiánya, valamint a dugattyú túlzott terhelése vagy külső tényezők hatása okozhatja. Az ilyen hibák fő jelei a motor instabil működése, és a túlzott motorolaj fogyasztás.
 2. A dugattyú kiégése vagy felszínének megolvadása. Ez a gyenge minőségű, alacsony oktánszámú üzemanyag használatának következménye, vagy a levegőszűrő karbantartási ütemtervének figyelmen kívül hagyásából ered. A felszín megolvadását jelzi a motor működése közben hallható jellegzetes kopogás.
 3. A motordugattyú mechanikai törése. Az okok lehetnek: az alkatrész gyári hibái, vagy nem megfelelő minőségű beszerelése, valamint hidraulikus lökés, amikor a henger tele van vízzel vagy olajjal, valamint az égés nem megfelelő működése. Ebben az esetben a motor rendhagyóan működik, elsőre nem indul; a hengerben kopogás hallható; kék, kékes-szürke vagy fekete füst jön a kipufogócsőből.

Nálunk vásárolhat új motordugattyút autójához - Autoalkatreszonline24.hu webáruház. Itt minden autóalkatrészhez olcsón juthat hozzá.

Kosár
#
Az Ön kosara üres