Autó Forgattyúsház Szellőztetés - magas minőségű top árak
Forgattyúsház Szellőztetés - népszerű gyártók
 • Csúcs ár
  A Autoalkatreszonline24.hu magas minőségű Forgattyúsház Szellőztetés garantál igen vonzó áron.
 • Szállítási költség
  Takarítsa meg a szállítási költséget! Ha 37000 HUF fölött rendel, a kiszállítás díjtalan.
 • Széles választék
  Jelenleg több, mint 500000 autóalkatrészt kínálunk
 • Gyors szállítás!

  Kiszállítás módja

  Néhány napon belül megkapja a megrendelt Forgattyúsház Szellőztetés autóalkatrész.

 • COMODO - fizet biztonságosan mert Forgattyúsház Szellőztetés
 • Autó Forgattyúsház Szellőztetés - Vásároljon Master Card hitelkártyával
 • Jármű Forgattyúsház Szellőztetés - Vásároljon PayPal
 • Gépjármű Forgattyúsház Szellőztetés - Vásároljon Visa Card hitelkártyával
 • payment_discover_brand
 • Autó Forgattyúsház Szellőztetés - Vásároljon Banki Átutalás hitelkártyával

Cserélje ki autójában a Forgattyúsház Szellőztetés alkatrészt – ha meghibásodott, vagy ha már elérte a maximális üzemidőt. Nézze meg milyen hasznos információink vannak Forgattyúsház Szellőztetés alkatrészről

A forgattyúház szellőztető rendszere a kipufogógázok motor olajteknőből való elvezetésére szolgál, hogy a belső nyomás értéke megfelelő legyen. A rendszer fő alkatrészei az olajleválasztó, a kartergáz szellőztető szelep, tömlők és csövek.

4 tipp a forgattyúház szellőztető rendszer használatához

 1. A forgattyúház szellőztető rendszerében lévő elhasználódott alkatrészeket a megfelelő időben cserélni szükséges. Ezek különféle élettartammal rendelkeznek, az alapján, hogy milyen anyagból készülnek és milyen a terhelésük. Átlagosan az alkatrészek 80.000-100.000 kilométer megtételére alkalmasak. Az alkatrészek cseréjét szükség szerint kell elvégezni.
 2. A forgattyúház szellőztető rendszert rendszeresen tisztítsa meg, ésszerű ezt minden olajcsere alkalmával elvégezni.
 3. A tisztítás során ügyeljen a szellőző tömlők bemélyedéseire, az olajleválasztóra és a rendszerben lévő lyukakra. Ne használjon oldószereket a tisztításhoz, mert ezek megrongálhatják a műanyag és gumi alkatrészeket.
 4. Kizárólag kiváló minőségű, agresszív adalékoktól mentes olajat használjon, és a kiválasztásnál vegye figyelembe az autógyártó ajánlását.

A forgattyúház szellőztető rendszer hibái, azok okai és jelei

 1. A forgattyúház szellőztető szelep (kartergáz szellőztető szelep) meghibásodása. A hiba legáltalánosabb oka ennek az alkatrésznek a szennyeződése. Ebben az esetben emelkedik az olajszint, ami gyakran a tömítőperselyeken keresztüli olajszivárgáshoz vezet.
 2. A rendszer tömlőinek és csöveinek eltömődése. Szennyeződésüket a gyenge minőségű olaj, valamint a henger-dugattyú egység kopása okozhatja. Ebben az esetben a forgattyúház nyomása megnő, ami a motor tömítőperselyek kinyomódásához és olajszivárgáshoz vezet, A csövek megrongálódásának oka lehet a rendszer túlzott nyomása vagy a használatára vonatkozó szabályok megsértése. E hiba esetében levegő szivárog a rendszerből, ami a motor teljesítményének csökkenését és a működésében bekövetkező zavarokat okoz. Emellett, a forgattyúház gázok jellegzetes szagát is észlelhetjük, melyek a motorháztetőn keresztül távoznak.
 3. Az olajgyűjtő eltömődése. Ez a nem megfelelő minőségű olaj használatának, illetve a nem megfelelő időben történő olajcsere következménye. Ebben az esetben a kenőanyag részecskék beáramlanak az égéstérbe, mely jellegzetes olaj-égés szagot okoz, és a megváltoztatja a kipufogógázok színét és sűrűségét.

Nálunk olcsón vásárolhat forgattyúház szellőztető rendszertautójához - Autoalkatreszonline24.hu webáruház. Minden autóalkatrészre garanciát adunk.

Kosár
#
Az Ön kosara üres