Autóalkatrész SNR

Online alkatrész katalógus ől SNR

Az SNR egy világszerte ismert autócsapágy márka. Jelenleg az NTN-SNR csoport tagja, ami a japán NTN Corporation európai irodája. Az európai csapágygyártás 30%-a az SNR kezében van.

Az SNR története

Az SNR márka története 1916-ra nyúlik vissza, akkor alapult egy csapágygyár a franciaországi Annecy-ben. A cég alapítója Jacques Schmidt, egy svájci kovács volt. Kezdetben a cég termékei SRO márkanéven váltak ismertté. A termékeket csak 1946-tól, amikor a francia Renault felvásárolta a céget, kezdték el SNR (Société Nouvelle de Roulements, Új Csapágy Vállalat) néven forgalmazni. 1956-ra az üzem teljes kapacitással működött: naponta 42.000 csapágy került le az összeszerelő szalagokról.

Ma a cég gyártóhelyei az egész világon megtalálhatók: Franciaországban, Németországban, Brazíliában, Romániában, az USA-ban, Olaszországban és Japánban. 2008 óta a cég a NTN-SNR csoport része. 2010 óta közös vállalat neve NTN-SNR Roulements. A cég a legnagyobb eredeti csapágy szállítója az autógyáraknak, és az utángyártott piacra is készít termékeket. Webáruházunkban online vásárolhat a SNR autóalkatrészeket a legtöbb autómárkához.

Az SNR autóalkatrészek

 1. Kerékagycsapágyak. A kategóriában számos termékcsalád található:
  • Egysoros. Ezeket tekintik a legelső csapágyaknak, lehetnek görgős- vagy golyóscsapágyak. Ezeket a tömeggyártásban egyre kevésbé és kevésbé használják, mivel állítást, kenést és külső tömítést igényelnek.
  • HUB-I. Egyszerűen felszerelhetők, nem igényelnek további eszközöket a feszítéshez. A szerkezetben görgők és golyók is betölthetik a gördülő alkatrészek szerepét. A szennyeződések bejutását és a kenőanyag kifolyását megakadályozandó, az alkatrészhez tömítések használhatók.
  • HUB-II. Ezek peremén egy furat található, ezzel lehet a csapágyat a féktárcsához vagy a kerékagyhoz rögzíteni, így csökkenthető a kerékagy szerelvény mérete. Rendszerint ezekben az alkatrészekben golyókat használnak, és az agy maga is egy szilárd parton, így megfelelően védett a környezeti hatásoktól.
  • HUB-III. Két peremfurattal készülnek, így mind a féktárcsához, mind a kerékagyhoz rögzíthetők. Nagy ellenállással rendelkezik a szennyeződésekkel szemben. Könnyen felszerelhető, centirozható és karbantartható. A HUB termékcsaládba tartozó csapágyak mindhárom generációja ABS jeladókkal összeépíthető - ezek apró érzékelők, melyek a kerék sebességét mérik, és az adatokat a megfelelő rendszerek vezérlőegységeinek küldik.
  • HUB-IV. Ez különbözik az előzőleg említett termékcsaládtól - a HUB-III-tól -, mivel CVUJ-vel vannak felszerelve. Ezek könnyebbek és kisebbek, és merevebb a kialakításuk. Másik előnyük a tartósságuk.
 2. Sebességváltó csapágyak. Ezek hő- és kémiai kezelésen esnek át, ami növeli az koptató részecskékkel, a kenőanyaggal és a terheléssel szembeni ellenállást. Emellett kiváló minőségű sebességváltó tömítések is készülnek SNR márkanéven.
 3. Futómű csapágyak. Ebben a kategóriában széles termékválaszték található. Csak MacPherson rugóstaghoz a következő SNR termékek léteznek:
  • 134 elforduló csapágy készlet KB rugóstagokhoz.
  • 58 féle elforduló csapágy készlet M rugóstagokhoz.
  • 19 javítókészlet KS lengőkarokhoz.
 4. Kuplung csapágyak.
 5. Motorcsapágyak.
 6. Generátor csapágyak.
 7. Önindító csapágyak.
 8. Segédhajtás görgők.
Kategória keresés
Kategória keresés eredménye
Nincs találat
Nézze meg a gyártók legújabb ajánlatait:
Kosár
#
Az Ön kosara üres