Autóalkatrész MONROE

Online alkatrész katalógus ől MONROE

A MONROE Company a világ legnagyobb autó felfüggesztés alkatrész gyártója. A márka 2016-ban ünnepelte 100 éves évfordulóját. Az eltelt évek során a vállalat nem csupán sikeresen tartotta meg piacvezető helyét, de az egyik legjelentősebb újító is a saját területén. Napjainkban a MONROE márka tulajdonosa a Tenneco Automotive Group amerikai vállalat.

A MONROE Company története

A márka története 1916-ra nyúlik vissza, amikor August F. Meyer szerelő és üzletember céget alapított, mely autópumpa gyártásával foglakozott. Meyer hamarosan talált egy üzleti partnert, Charles S. McIntyre-t, aki akkoriban a Dodge Company helyi kereskedője volt. Együtt kezdtek el dolgozni az autó lengéscsillapítók fejlesztésén. Az első MONROE márkás lengéscsillapító 1926-ban készült el. Azóta a lengéscsillapítók gyártása a cég fő tevékenysége, és termékeik minősége számos gyártó számára szolgál mintaként. Statisztikai adatok alapján a napjainkban a világon leadott összes lengéscsillapító körülbelül 25%-a a MONROE Company terméke.

Leányvállalataik és cégeik az egész világon megtalálhatók, ideértve az USA-t, Japánt, Ausztriát, Mexikót, Dél-Afrikát és Kanadát is. Az európai leányvállalat, a MONROE EUROPE, birtokában négy gyár van, melyek Belgiumban, Spanyolországban és Nagy Britanniában találhatók. A MONROE gépsorokon minden nap több mint 90.000 lengéscsillapító készül, melyek a világ több mint 150 országának piacán kaphatók.

MONROE márkanéven eredeti, és utángyártott alkatrészek is készülnek. A cég olyan autógyáraknak szállít, mint az Audi, a Ford, a GM, az ISUZU, a Porsche, a Mercedes-Benz, a Mitsubishi, a Rover, a Volkswagen, a Renault, a Land Rover, a Nissan, a Volvo és a Mazda.

Ha biztos szeretne lenni az autóalkatrészek minőségében, jobb, ha MONROE autóalkatrészeket vásárol webáruházunkban online.

A MONROE autóalkatrészek

 1. Lengéscsillapítók. A legnépszerűbb lengéscsillapító termékcsaládok a következők:
  • Monroe Original. Ezek a lengéscsillapítók jellemzőik és minőségük tekintetében minden, eredeti alkatrésszel kapcsolatos követelménynek megfelelnek, és továbbfejlesztett csillapító tulajdonsággal is rendelkeznek; 15%-al jobbak, mint az eredeti alkatrészek. Emellett minimalizálják a más autóalkatrészek kopását is.
  • Monroe Reflex. A Twin Disc technológia felhasználásának köszönhetően a lengéscsillapító szelepe akkor is aktiválódik, ha kismértékű a rugózás. Ez megnöveli az autó úttartását.
  • Monroe Sensa-Trac. A barázdák és a szelepek speciális kialakítása, különösen rendkívüli körülmények között, hozzájárul a kerekek jobb tapadásához. Ezek a lengéscsillapítók kiváló csillapító tulajdonsággal rendelkeznek, nagy hőmérséklet tartományban: -40 °C és +120 °C között.
  • Monroe Adventure. Ezek a lengéscsillapítók kifejezetten a terepjárókhoz készülnek, ezért nagy terhelés esetén is kiválóan működnek. Az alkatrészeket felszerelés előtt nem kell légteleníteni, és külön ki kell emelni erejüket és tartósságukat.
 2. Rugóstagok. A vállalat összeszerelt rugóstagokat és alkatrészeiket is gyártja. Ezek minden, kiváló minőségre vonatkozó követelménynek megfelelnek, és nagyon jó hírük van.
 3. Laprugók, hidraulika gömbök, rugók. A kategóriába tartozó termékek között gömb alakú rugók is találhatók. Ezek merevsége az összenyomás hatására arányosan nő. Könnyen ellenállnak az oldalirányú terhelésnek, és csendesen működnek.
 4. Kormányzás és felfüggesztés. Az összes autóalkatrész minőségi acélból, alumíniumból és gumiból készül. Rozsdavédelemre a vállalat foszfát vagy kataforetikus (KTL) bevonatot alkalmaz.
Kategória keresés
Kategória keresés eredménye
Nincs találat
Nézze meg a gyártók legújabb ajánlatait:
Kosár
#
Az Ön kosara üres