Autóalkatrész FAG

Online alkatrész katalógus ől FAG

A FAG az egyik világvezető gyártó az autó-, a repülőgép- és nehézgépipari csapágyak gyártása területén. Jelenleg a Schaeffler Group része, mely a világ második legnagyobb csapágygyártója.

A FAG története

A FAG márka története 1883-ra nyúlik vissza, amikor Friedrich Fischer, egy Schweinfurt-i lakos tervezett egy csapágycsiszoló- és tömeggyártó gépet. Három évvel később megnyitotta saját csapágygyártó üzemét. A gyártósorokon közel 10 millió golyó készült hetente. 1906-ban, miután Friedrich Fischer meghalt, Georg Schäfer kivásárolta a céget, és új néven – Fischer Aktien-Gesellschaft (FAG) - néven jegyeztette be.

2001-ben a vállalat a csőd szélére került, és az INA-Holding Schaeffler KG vásárolta meg. 2003 óta Schaeffler Group a neve.

Ma a cég gyárai világszerte megtalálhatók: az USA-ban, Kanadában, Portugáliában, Olaszországban, Ausztriában és Indiában. FAG márkanéven a következő autómárkákhoz készülnek eredeti termékek: Alfa-Romeo, Daewoo, Seat, Skoda, Ford, Fiat, Opel, Peugeot, Renault, Porsche, Honda, Hyundai, Audi, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Scania, Suzuki, Mercedes-Benz, Toyota, Mazda, Vauxhall, BMW, Volkswagen, Volvo és Maybach. Az utángyártott piacra is FAG márkás termékek széles választéka készül. Amennyiben FAG alkatrészeket szeretne vásárolni online, ajánljuk, hogy weboldalunkat használja.

A FAG autóalkatrészek

 1. Alváz alkatrészek.
  • Kerékcsapágyak. Ez a FAG márkás termékek legnagyobb kategóriája. Tartós anyagból készülnek, ellenállnak a korróziónak és a súrlódó kopásnak. Az alkatrészek -30°C és +110°C között működnek. A tömítésekben és a kenőzsírokban lévő egyes anyagok 120°C-os hőmérséklet esetén is ellenállók. Továbbfejlesztett dizájnjuknak és optimális súrlódási együtthatójuknak köszönhetően az alkatrészek alacsony zajszinttel működnek. A kiváló minőségű tömítőelemek megvédik az alkatrészeket a szennyeződésektől, és megnyújtják élettartamukat. A vállalat katalógusában széles választékban találhatók alkatrészek az ABS-el és ESP-vel felszerelt autókhoz is. Külön és készletben is kaphatók.
  • Kerékagy modul. A kerékagy modul két kúpcsapágy összekötve egy központosító gyűrűvel. Ezek tehergépjárművekhez készülnek. Ha ezeket beszereljük, az agyszerelvény megjavítható a kerékagy cseréje nélkül.
  • Kerékagy csapágykészletek. Ebben vannak a legsérülékenyebb alkatrészek - csavarok, csapok, anyák és tömítések.
 2. Motoralkatrészek. Ebben a kategóriában főtengelyt és tengelykiegyenlítő csapágyat, kardántengely csapágyat és szíjhajtás feszítőket találhatunk.
 3. Sebességváltó és hátsó tengely alkatrészek. Itt reduktor- sebességváltó és tengelykapcsoló fészekcsapágyak találhatók.
 4. Csapágyak segédberendezésekhez és az utastér felszereléshez: szivattyúkhoz, turbofeltöltőkhöz, önindítókhoz stb.
 5. Kormányalkatrészek. Ebben a kategóriában kormányoszlop- és szevokormány szivattyú csapágyak találhatók.
Kategória keresés
Kategória keresés eredménye
Nincs találat
Nézze meg a gyártók legújabb ajánlatait:
Kosár
#
Az Ön kosara üres