Autóalkatrész CHAMPION

Online alkatrész katalógus ől CHAMPION

A CHAMPION jól ismert autóalkatrész márka. Jelenleg a Federal-Mogul Corporation része. A CHAMPION gyújtógyertyák a legelterjedtebbek az autóalkatrész piacon, és népszerűek a sport világában is. Egy szezon alatt a Forma 1-ben több mint 8000 ilyen gyújtógyertyát használnak el.

A CHAMPION története

A Champion Spark Plug Company 1907-ben alakult. Alapítójának Albert Champion és a Stranahan testvérek (Robert A. Stranahan és Frank D. Stranahan) tekinthetők. 1908-ban, a Ford vezetésének kérésére tervezték az első gyújtógyertyát a Ford T-modell gépkocsikba.

Termékeiket kezdetben az amerikai autóiparnak szánták. A cég ipari üzemei Detroit közelében voltak, ahol abban az időben gyorsan fejlődött az autóipar. 1922-től kezdte meg a cég az európai terjeszkedést.

Napjainkban az USA-ban, Nagy Britanniában, Franciaországban, Belgiumban, Olaszországban, vannak gyáraik, illetve a cég a tulajdonosa a Nagy Britanniában, Upton-ban található European Technical Centre-nek. 1989-ben a céget megvásárolta a Cooper Industries, mely 1998-ban olvadt be a Federal-Mogil Corporation vállalatba.

A CHAMPION olyan híres márkáknak szállít eredeti alkatrészeket, mint az Audi, az Alfa Romeo, a Lamborghini, a Ferrari, a Maserati, a Bugatti, a Chrysler, a Dodge, a Fiat, a Harley, a Jeep, a Jaguar, a Land Rover, a Mitsubishi, a Renault, a Nissan, a Peugeot, a Rover, a Subaru, a Suzuki, a Volvo és még sok más. CHAMPION márkanéven középkategóriás alkatrészeket és prémium termékeket is gyártanak. Amennyiben úgy dönt, hogy CHAMPION autóalkatrészeket vásárol online, jól választ: ezek az alkatrészek híresek megbízhatóságukról.

A CHAMIPION autóalkatrészek

 1. Gyújtógyertyák. A CHAMPION gyújtógyertya választék több mint 150 termékből áll. Fő előnyük, hogy környezetbarátok, ellenállnak az extrém környezeti körülményeknek, és vízállók. A CHAMPION gyújtógyertyák hosszú élettartamát is érdemes megemlíteni. Néhány gyújtógyertya, például a Platinum Power termékcsalád akár 100.000 km-en át is működik.
 2. Izzítógyertyák. A speciális kialakításnak és a felhasznált anyagoknak köszönhetően a fejlesztőknek 2 másodpercre sikerült csökkenteniük a felmelegedéshez szükséges időt. Statisztikák alapján Európában minden negyedik dízelmotorban ilyen izzítógyertya van. A cég mérnökei kifejlesztették a nyomásérzékelő izzítógyertyát. A dizájn fő jellemzője az égéstérbe helyezett apró piezorezisztív érzékelő, mely lehetővé teszi a motor valós idejű, azonnali vezérlését.
 3. Ablaktörlők. Ezek az alkatrészek egyedülálló kijelzővel vannak felszerelve, melynek színe megváltozik, ha kikopik az ablaktörlő, így figyelmeztetve a vezetőt, hogy a lapátokat ki kell cserélni. A speciális, megerősített bordák és a beépített légterelők nagyon jó illeszkedést és hatékony törlést biztosítanak. Brómozott felületének köszönhetően a súrlódási erő nagymértékben csökken, ezért a CHAMPION ablaktörlő szinte hangtalanul működik. CHAMPION márkanéven a következő típusú ablaktörlőket gyártják:
  • keret nélküli;
  • keretes;
  • hibrid.
 4. Szűrők. A vállalat egyik legújabb fejlesztése a kompakt Flo-max szűrő termékcsalád. Ezek az alkatrészek gyantával átitatott papírból készülnek, ami 40%-al vastagabb, mint a szokásos. Ez nem csupán kiváló szűrést biztosít, de az élettartamot 35%-al meg is növeli. A cég a következő fajta szűrőket gyártja:
  • üzemanyag;
  • levegő;
  • olaj;
  • kabin.
Kategória keresés
Kategória keresés eredménye
Nincs találat
Kosár
#
Az Ön kosara üres