Autóalkatrész CASTROL

Online alkatrész katalógus ől CASTROL

A Castrol a világ legnagyobb gépkocsi-, motorkerékpár- repülőgép-, vízi jármű és ipari berendezés kenőanyag gyártója és forgalmazója. Jelenleg a márka a Brit BP plc. olaj- és gázipai vállalat tulajdonában van.

A Castrol története

A Castrol márka története 1899-ben kezdődött, amikor Charles Cheers Wakefield megalapította a CC Wakefield & Company-t. Kezdetben a cég vasúti- és különleges járművekhez gyártott kenőanyagokat. Később, a saját, autóipar számára készülő kenőanyagok gyártása mellett döntöttek. Hivatalosan a Castrol márkát 1909-ben jegyezték be.

Jelenleg a Catsrol termékeket a világ 140 országában forgalmazzák. A cégnek több mint 40 országban vannak irodái, alkalmazottainak száma eléri a 7.000 főt. A kenőanyagok gyártása mellett a cég kutatással és fejlesztéssel is foglalkozik. Az új termékek 13 kutatóközpontban készülnek és vizsgálatuk is itt folyik.

A Castrol termékeket olyan márkák esetében használják a gyártók eredeti kenőanyagként, mint az Audi, a MAN, a BMW, a Honda, a Ford, a JLR, a Volvo, a Skoda, a Seat, a Tata, a Volkswagen stb. A gyártó katalógusában széles választékban kínál termékeket az utángyártott piacra is. Webáruházunkban a Castrol kenőanyagok bármikor, online megvásárolhatók.

A Castrol termékek

 1. Motorolajok. Viszkozításuk eltérő, lehetnek szintetikus keverékek, vagy teljes mértékben szintetikusak. A legnépszerűbb motorolaj termékcsaládok a következők:
  • Castrol EDGE. Ehhez az olaj termékcsaládban TITANIUM FST™ technológiát használnak, melynek köszönhetően az olajréteg tartóssága kétszeresére nő. Ez nagymértékben csökkenti a motoralkatrészek súrlódását, és kiváló teljesítményt eredményez.
  • Castrol MAGNATEC. Az olajmolekulák még azután is teljes mértékben befedik a motoralkatrészek felületét, hogy leállítottuk a motort. Ha ilyen olajat használ, a motor használatának kezdetétől védi azt a kopástól.
  • Castrol GTX. Meggátolja az üledék kialakulását, csökkenti az olajlerakodást a motorban, mér hosszú idejű használat esetén is.
 2. Hűtőfolyadékok (fagyállók). Ezek speciális adalékokat tartalmaznak, melyek megvédik a hűtőrendszer alkatrészeit a korróziótól, és a kavitációs eróziótól. Egyes olaj termékcsaládok, például a Castrol Radicool SE, megnövelt élettartammal rendelkeznek és 3 évig használhatók. A különleges adalékok megakadályozzák a kalcium lerakódását, ha kemény vizet használunk a rendszerben.
 3. Automataváltó olajok.Magas hőstabilitással rendelkeznek, így megakadályozzák a lerakódások kialakulását, és fenntartják az olaj viszkozitását a váltó használata során. Nem fejtenek ki semmilyen káros hatást a tömítésekre.
 4. Manuális váltó olajok.Zavartalan sebeségváltást biztosítanak alacsony hőmérsékleten is. A használat körülményeitől függetlenül fenntartják a szükséges viszkozitást. Meghosszabbítják a sebességváltó élettartamát, és csökkentik az üzemanyagfogyasztást.
 5. Tengely- és univerzális folyadékok.Kiváló súrlódási tulajdonságokkal rendelkeznek, ellenállnak a nagy terhelésnek és az oxidációnak. Hatékonyan tisztítják az alkatrészeket, megóvják felületüket a csiszoló kopástól. Zajtalan tengely- és differenciálmű működést biztosítanak.
 6. Zsírok. Megakadályozzák az alkatrészek szorulását és csikorgását, csökkentik kopásukat, meggátolják a rozsda képződését és terjedését.
Kategória keresés
Kategória keresés eredménye
Nincs találat
Kosár
#
Az Ön kosara üres